Bryllupsfoto af MJ-Foto

Som fotograf er bryllupsfotografering rigtig hyggelig med en masse glade mennesker, en disciplin som jeg personligt holder meget af. Et bryllup er som regel en helt speciel begivenhed i livet, hvorfor forberedelserne til fotografering også er noget man bliver nød til at tage alvorligt og afsætte den fornødne tid til at planlægge. Folk har meget forskellig tilgang, men erfaringsmæssigt forventer mange brudepar at fotografen møder op med en plan og klarer det hele uden instrukser, sådan er det desværre ikke. Planlægning er nøglen til at brudeparrets forventninger kan opfyldes fra fotografens side, derfor skal man tænke over følgende:
 
Hvad koster bryllupsfotografering?

Dette punkt er noget af det sværeste at svare på, men også noget af det første man bliver spurgt om som bryllupsfotograf. Jeg vender spørgsmålet om, hvad ønskes dækket?
Er det kun selve vielsen eller ønsker man hele "pakken" med dækning af forberedelser, spisning, fest osv, så prisen er en forhandling alt efter ønsker og forventninger.

Checkliste

Der er mange ting man kan ønske sig at få billeder af i forbindelse med et bryllup, følgende bør man overveje inden man tager snakken med en fotograf, for mange par er brylluppet trods alt en engangsbegivenhed, som ikke kommer igen:

Brudens forberedelser #1

Brudepiger

Gommens forberedelser

Best man

Kirke/lokation for vielsen

Gommen ankommer

Bruden ankommer

Vielsen

Brudeparret forlader kirke/lokation

Ris efter brudepar

Fotoshoot i kirken efter vielsen #2

Transport fra kirken

Foto af brudepar #3

Foto af ringe/brudebuket/brudens sko

Ankomst til reception eller fest

Foto af brud med forældre

Foto af brud med brudepiger

Foto af gom med forældre

Foto af gom med best man

Foto af gæster / par / familie / venner #4

Bryllupskage

Stemningsbilleder af gæster ved receptionen

Middag

Taler / events

Brudevals

Kaste med brudebuket

"Fluen på vægen" under festen

1. - Opsætning af hår, makeup osv. Foto af kjole, sko, smykker mm.

2. - Dette kan i nogle tilfælde være vanskeligt hvis kirken har flere gudstjænester lige efter hinanden, forhør jer om mulighederne under samtalen med præsten.

3. - Find egnet lokation til foto af brudepar - Her er det vigtigt at man gør sig nogle tanker om hvilke billeder man ønsker til "kaminhylden", er det ved vandet, på en bro, et jernbanespor, gammel industribygning eller noget helt femte, mulighederne er uendelige. Til lokation foto er det vigtigt at man tænker over tidsplanen, der skal være tid til at komme frem og tilbage, samt god tid til selve fotograferingen inc. opsætning af lys mm.

4. -Som fotograf er det vitalt at der bliver udpeget en ansvarlig som kan samle folk til fotograferingen, da fotografen jo som udgangspunkt ikke kender folk.

Samtale før bryluppet

Som nævnt er det meget vigtigt at man sætter sig ned, sammen med fotografen, og planlægger hvad der skal foreviges i forbindelse med brylluppet, dette kan enten gøres pr. telefon, videomøde eller helst  som fysisk møde, hvor detaljerne, lokations og tidsplan kan gennemgås.

Bryllupsdagen

Til brylluppet møder fotografen op i god tid så han kan nå at danne sig et overblik. Personligt plejer jeg at møde op i kirken i god tid så jeg kan nå en snak med kordegnen og eller præsten på stedet, om hvad man må og ikke må under gudstjenesten, jeg har ikke oplevet to kirker med samme retningslinier.
Hvis man ønsker fotos af forberedelserne, så vil det være svært at nå at tale med præst eller kordegn, i dette tilfælde vil det værre praktisk hvis brudeparret har spurgt om hvad man må i forbindelse med deres samtale med præsten inden bryllupsdagen.
For mit vedkommende har jeg udstyr så jeg kan fotografere 100% lydløst, ligeledes er det ikke nødvending med flash under vielsen, dette er sjældent velset i kirker.

Efter brylluppet

Kort efter brylluppet lægges alle billeder uredigeret ud til gennemsyn hvorefter brudeparret kan vælge hvilke billeder de ønsker redigeret til brug for print, fotobog osv. I forbindelse med slutredigeringen er det ligeledes vigtigt at man gør sig klart hvad det er man ønsker mht udtrykket i billederne, er det sort/hvid, et drømmende udtryk eller ønsker man billederne så naturlige som muligt. Det ene udelukker selvfølgelig ikke det andet, det er bare vigtigt at brudeparret har en ide om hvilket resultat de går efter og ikke, som jeg har set fra andre fotografer, at det er fotografen der bestemmer udtrykket.

Originalerne opbevares efterfølgende af fotografen hvis der skulle opstå ønske om flere billeder fra dagen.

MJ-Foto

Martin Jessen
Orehøjvej 23
3500 Værløse
tlf: 60542334
Email: info@mj-foto.dk